اعجاز خوراکیها ?
زردآلوAbricot
زردآلو، میوه خوراکی درختی از تیره گل سرخ Rosaceae است که نام علمی آن Armeniaca Vulgaries می باشد. زردآلو، دارای آب ، قند، اسید و نیسیک، اسید مالیک ، اسید سالیسیلیک، هیدراتهای کربن،آلبومین، چربی و ویتامینهای(C-PP-B2-B1-A ) و کلسیم ، آهن، سدیم، منیزیم، فسفر، گوگرد، کلر، پتاسیم، مس و روی است.
مغز شیرین هسته زردآلو نیز حاوی روغن، قند، آسپاراژین، الورون، لعاب، گازئین گیاهی، فسفر و ویتامینهای (C-A ) و مغز تلخ هسته حاوی روغن گلوکزید(آمیگدالین) که تحت تأثیر امولسین به مواد سمی اسید سبانید ریک و اسید پروسیک تبدیل میشود، است. زردآلو با طبیعت سرد دارای خاصیت درمانی به این شرح می باشد:
تقویت عمومی:
میوه ای است مقوی و انرژی زا. بدین لحاظ درتقویت اندامهای بدن بسیار مفید و مؤثراست و به سبب دارا بودن املاح معدنی و ویتامین های گوناگون در فعالیت حیاتی اندامهای بدن نقش دارد، مقاومت بدن را در مقابل بیماریها فرونی داده و در رشد کودکان مؤثر است. زردآلو، درماند کننده لاغری نیز میباشد.
اختلالات عصبی:
زردآلو، دستگاه اعصاب را تقویت نموده و اختلالات عصبی و روانی ، افسردگی، ضعف شدید عصبی، ضعف حافظه، سستی و گیجی و بی خوابی را درمان می نماید. زردآلو، دردهای عصبی و رماتیسمی را تسکین میدهد.
دستگاه گوارش:
زردآلو، ملین، تقویت کننده دستگاه گوارش و درمان کننده یبوست، التهاب و ترشی معده، نفخ معده و روده است. مغزتلخ هسته زردآلو، مسهلی قوی ، دفع کننده انگل، تسکین دهنده دل درد و دل پیچه است. مغز شیرین هسته آن نیز نفخ معده و روده را برطرف می سازد.
اختلالات صفراوی:
زردآلو، کلیه را فعال نموده و ترشح و دفع صفرا را آسان می سازد و کبد را در انجام فعالیت حیاتی تحریک می نماید.
ناراحتیهای پوستی :
زردآلو، پوست، مخاط و مو را تقویت نموده و آلرژیهای پوستی را برطرف می سازد. روغن هسته زردآلو، پوست را لطیف می سازد. ضماد شکوفه زردآلو،زخمهای پوستی را التیام می بخشد و درد و ورم را تکسین میدهد. روغن مغز تلخ هسته، خارش پوست ناحیه اندامهای تناسلی را برطرف می سازد. ضماد برگ زردآلو نیز، ورم های پوستی را درمان می نماید.
گوش درد:
چکاندن چند قطره روغن مغز تلخ هسته زردآلو در گوش، سبب تسکین درد گوش میشود. خلاصه آنکه زردآلو، میوه ای لذیذ، مفرح، ملین، تصفیه کننده خون، تنظیم کننده فشار خون، و درمان کننده کم خونی، اختلالات عصبی، گوارشی صفراوی، و پوستی است و دم کرده شکوفه آن خونریزیهای داخلی را درمان می نماید.
باید دانست که کمپوت زردآلو و زردآلو خشک، انرژی زا بوده و
تقریباً خاصیت زردآلو تازه را دارا می باشد.
نکته مهم اینکه افراط در خوردن زردآلو زیان آور بوده و مصرف مغر هسته تلخ آن سمیت دارد، خطرناک می باشد و باید طبق تجویز پزشک استفاده شود.